×

Cum putem invinge cancerul?

Cum unul din trei oameni dezvolta cancer in timpul vieții lor, lupta împotriva cancerului este de o importanță vitală.

Tumorile sunt eterogene și celulele lor se modifică genetic și sufera mutații în timp. Tratamentul chimic al tumorilor duce adesea la selecția celulelor rezistente la tratament și creșterea în continuare a celulelor rezistente și a tumorii. Examinând acest process, el este foarte dificil și nu se pot practica biopsii multiple, care ar fi necesare pentru a urmări dezvoltarea tumorii pe parcursul tratamentului.

O nouă perspectivă este oferita de ADN-ul circulant.

Descoperirea că ADN-ul tumoral circulă în plasmă promite să dea perspective noi. Într-un studiu recent, izolarea ADN-ului din probele de sânge, urmate de secvențiere de nouă generație (NGS) a permis monitorizarea evoluției clonale a tumorilor.

Tratamentul adaptat specific

Promisiunile de viitor în investigarea tumorilor la nivel genetic, va permite medicilor să adapteze tratamentele vizând celulele cele mai active, vor crește eficacitatea medicamentelor iar alegerea medicamentelor utilizate se va face țintit pentru a distruge celulele tumorale ce pot fi modificate în funcție de evoluția genetică a tumorii pe parcursul tratamentului.

Tehnologia eficientă de concentrare a ADN-ului

ADN circulant liber este adesea prezent în concentrații scăzute și trebuie să fie concentrat în mod eficient în timpul prelucrării.

QIAamp circulating nucleic acid kit a fost proiectat special pentru purificarea acizilor nucleici care circulă in plasmă in cantități și concentrații convenabile pentru secventierea de noua generatie.

Rezultatele publicate recent dov
edesc că analiza exoxomilor si a ADN-ului circulant ar putea completa strategiile actuale pentru a depasi rezistenta dobandita la medicamente într-o varietate de tipuri de cancer.

Analiza de-a lungul timpului va permite examinarea evoluției clonale a cancerelor umane și va conduce la o mai mare cunoaștere și la un eventual tratament, mai bine direcționat.